top of page

Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Wsi Polany zostało laureatem Konkursu Grantowego organizowanego przez Kulczyk Foundation – Edycja 2017 / 2.

Zwycięski projekt "Wyposażenie kuchni i stołówki w szkole w Polanach" ma na celu wyposażenie pomieszczeń kuchni i stołówki znajdującej się w dolnym parterze szkoły w Polanach. Fundacja przeznaczyła na realizację projektu dotację w kwocie 19.200 PLN. Zakupione zostaną urządzenia gastronomiczne m.in.  zmywarko-wyparzarka, kuchenka gazowo-elektryczna, chłodziarko zamrażarka, naświetlacz do jajek, lampa owadobójcza, blaty robocze i zlewy oraz stoliki i krzesełka do jadalni. W ramach własnego wkładu finansowego Stowarzyszenie dokona przeróbki instalacji elektrycznej i wod-kan. Zostaną ułożone nowe płytki ceramiczne i pomalowane ściany. Po zakupie wyposażenia chcemy uruchomić kuchnię i przygotowywać posiłki dla uczniów oraz innych potrzebujących mieszkańców Polan.